Berndien bereidt: vegetarisch diner voor 8

December 27, 2015 at 3:46 pm

De kerstdagen zitten er alweer op! Ik heb weer volop kunnen genieten van gezelligheid en heerlijk eten! Op tweede kerstdag ging ik de uitdaging aan om vegetarisch te koken voor 8 vrienden. Omdat dit ‘kerstmenu’ ook volop inspiratie geeft om het komende jaar lekker, vegetarisch en gezond te koken, deel ik het – ook al is het na de kerstdagen – graag met jullie!

Berndien bereidt - kerstdiner

Een uitgebreid diner samenstellen voor 8 mensen is sowieso best een uitdaging: hoeveel heb je nodig, wat past goed bij elkaar en hoe plan je het goed, zodat alles op tijd klaar is? Als extra uitdaging mocht ik dit jaar koken bij vrienden thuis, in hun nieuwe huisje. Bovendien ging ik – natuurlijk – voor een vegetarisch diner, terwijl de meeste van mijn gasten geen vegetariërs waren. Ik had geweldige hulp van de vrouw des huizes, en alle gangen van het diner zijn heel goed gelukt!

Ik vind het heel leuk om het hele menu hier te delen. Het was natuurlijk mijn kerstmenu, en de kerstdagen zijn inmiddels voorbij.. Maar.. alle gerechtjes uit dit menu zijn ook heel geschikt voor de rest van het jaar (en volgend jaar :) ). Lekkere vegetarische keukeninspiratie dus! Hieronder vind je het hele menu, met de receptjes van de hoogtepunten erbij.

Vooraf
– broodjes en hapjes
noten-vijgenbrood

Soep
erwtensoep met vegetarische worst
pompoensoep-appelsoep met zoete aardappel en gember

Hoofd
geitenkaas-avocadosalade met appel en radijs
– zelfgemaakte friet van aardappel en zoete aardappel
zoete puntpaprika’s met couscous, tutti frutti en feta

Dessert
– applecrumble met stoofpeertjes
kokosrotsjes met gember
chocolade-fudgeballetjes met kaneel en kokos

Pompoensoep met appel en zoete aardappelkokosrotsjes met gemberMama's erwtensoep met vegaworstChocolade-fudgebolletjes met kaneel en kokos

 

 

 

 

 

Knuf

Berndien

Berndien