Spicy noodles met tofu en zoete lychees

Lekkere pittige oosterse noodles met chilisaus, tofu en zoete lychees die  (2 a 3 personen)

 

Wat heb je nodig?

– 1 pakje straight-to-wok noodles (bijv. van AMOY)
– 1 blok tofu, in ongeveer 30 blokken
– flinke scheut arachide olie
– 1 blik lychees (grof gesneden)
– klein scheutje sesamolie
– ketjap manis, naar smaak
– sweet chilisaus
– sweet & sour saus
– five spices saus
– klein doosje champignons (gesneden)
– 400 gram Chinese groenten (bijv. tauge, ui, paprika, prei) of een groentepakket
– 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
– chilipoeder en gemberpoeder

– Wok

 

Hoe maak je het?

Doe een flinke scheut arachideolie in de wok en voeg sesamolie, chilipeper, gemberpoeder en een scheutje ketjap toe. Roer goed door, voeg de blokken tofu toe en roer opnieuw goed door. Laat dit 15 minuten staan om te marineren. Bak vervolgens op hoog voer, onder regelmatig roeren, de blokken in ongeveer 15 minuten goudbruin met een korstje. Ze moeten omhoog veren als je ze aantikt.

Snijd intussen de groenten, knoflook en champignons. Voeg de champignons toe aan de tofu en bak even op hoog vuur mee. Voeg daarna de knoflook en de groenten toe en roerbak kort op hoog vuur.

Voeg de noodles toe en roerbak ze mee. Zet daarna het vuur laag en voeg de sweet&sour saus, de five spices saus en de rest van de ketjap toe. Voeg op het laatste moment de lychees toe en serveer de noodles direct met chilisaus.

Lekker met: een gekookt eitje, in stukjes gesneden.