Pompoensoep met appel en zoete aardappel

Een hele verrassende soep: de combi van pompoen met appel en zoete aardappel is heel bijzonder. Met peper, gember en ketoembar geef je deze pompoensoep een extra speciaal pittig randje. Het recept is voor 4 flinke kommen.

Bereidingstijd +/- 30 min. Pompoensoep met appel en zoete aardappel

Wat heb je nodig?

– 1 rode ui, grof gesneden
– 1 teentje knoflook, gehakt
– 1 Spaans pepertje, in ringetjes
– ongeveer een halve flespompoen, afhankelijk van de grootte van de pompoen (+/- 600 gram), geschild, pitten eruit en in blokjes
– 1 zoete aardappel (bataat), in blokjes
– 2 handappels, in blokjes
– 1 takje verse salie
– 1/2 tl ketoembar
– 1 tl gerookte paprikapoeder
– 1 cm gemberwortel, geschild
– 500 ml kokend heet water
– 1 el verse koriander, grof gehakt
– snufje versgemalen zwarte peper, naar smaak
– 1/2 el arachide olie

– (staaf)mixer

 

Hoe maak je het?

Smoor de ui, Spaanse peper en knoflook in een beetje olie in een grote (soep)pan. Voeg de stukjes pompoen toe en bak even mee terwijl je regelmatig roert. Voeg de appel en zoete aardappel toe, voeg heet water toe en breng aan de kook. Doe dan de salie, ketoembar en paprikapoeder erbij. Rasp de gember erboven en roer goed. Doe het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat doorkoken totdat de pompoen, appel en zoete aardappel gaar zijn (+/- 15 minuten).

Haal de pan van het vuur, verwijder de salieblaadjes en haal de (staaf)mixer er even door. Verdun de soep zo nodig met wat heet water en breng op smaak met wat zwarte peper. Schep in kommen en garneer met de verse koriander.
Lekker met: noten-vijgenbrood, stokbroodje met hummus.

 

Voedingswaarde
per kom (1/4 van de hoeveelheden in dit recept)
Energie 147 kcal
Eiwit 2.4 gram
Koolhydraten 27.4 gram
Vet 1.6 gram, waarvan verzadigd 0.2 gram
Voedingsvezel 4.8 gram
Zout 0.08 gram