Berndiens bananenbrood

Bananenbrood is enorm populair. Deze fijne zoete cake zonder suiker is er in vele varianten. Een van mijn favorieten is deze met avocado, dadels en nootjes. Extreem smeuïg en zacht. Het recept is voor 1 cake.

Berndiens bananenbrood

Kost tijd: voorbereidingstijd +/- 15 min; baktijd +/- 45 min.

Wat heb je nodig?

– 60 gram havermout, grof gemalen in de blender
– 100 gram amandelmeel
– 1 rijpe banaan, in stukken
– 1/2 avocado, in stukken
– +/- 7 grote, zachte dadels (bijv. Medjoul dadels), in stukjes
– 3 biologische eieren
– 2 el geraspte kokos
– 1 el kaneel
– 1 el bakpoeder
– handje gemengde nootjes, gehakt

– staafmixer, blender of keukenmachine, (siliconen) cakevorm

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meel
Meng de grof gemalen havermout in een grote kom met het amandelmeel. Voeg bakpoeder, kokos en kaneel toe en meng goed.

Bananenmengsel
Pureer in een andere kom de banaan, avocado, eieren en dadels met de staafmixer of keukenmachine. Bewaar een paar stukjes dadel om later toe te voegen. Roer het bananen-avocadomengsel voorzichtig door het havermout-amandelmeelmengsel en voeg de stukjes dadel toe.

Afmaken
Vet de cakevorm in (als je een siliconen vorm gebruikt, is dit niet nodig). Giet het mengsel voorzichtig in de vorm en verdeel gelijkmatig. Verdeel de gehakte nootjes erover en zet 45-50 minuten in de oven. Om te testen of de cake klaar is, prik je in het midden met een satéprikker en controleer je of deze droog is. Laat het brood even afkoelen voordat je het aansnijdt!

Lekker met: heerlijk om warm op te eten bij een lekkere kop thee of koffie. Koud is hij ook erg lekker, en een paar dagen houdbaar!

Voedingswaarde
voor de hele cake (ongeveer 12 plakken)
Energie 1535 kcal
Eiwit 55.3 gram
Koolhydraten 88.8 gram
Vet 106.8 gram, waarvan verzadigd 16.6 gram
Voedingsvezel 26 gram
Zout 1.3 gram