Tomatengroentesoep met borlottiboontjes

Overheerlijk soepje boordevol groenten. De borlottibonen bevatten bovendien veel eiwitten en kun je dus uitstekend als eiwitbron gebruiken. De Italiaanse kruiden en knoflook geven de soep extra veel smaak. Voor 4 kommetjes.

Snel klaar: bereidingstijd +/- 10 min, kooktijd +/- 15 min.

Wat heb je nodig?

– 125 gram borlottibonen (blikje: uitgelekt en afgespoeld, of zelf gekookt)
– 4 rijpe trostomaten, in blokjes
– een halve courgette, in stukjes gesneden
– een halve rode paprika, in stukjes gesneden
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 500 ml groentebouillon
– 1 takje verse salie
– 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
– naar smaak: beetje versgemalen zwarte peper, snufje chilipoeder

– (staaf)mixer

Hoe maak je het?

Tomatengroentesoep
Smoor de ui in een pan tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Doe de courgette en de paprika erbij en roer goed. Laat een paar minuutjes zachtjes bakken terwijl je af en toe roert. Voeg dan de tomatenblokjes en de bouillon toe, roer goed door en breng aan de kook. Voeg de salie toe, zet het vuur laag en laat 10 minuutjes pruttelen met deksel op de pan. Verwijder daarna de salie en pureer de soep grof. Voeg de borlottibonen toe en laat nog een paar minuutjes goed warm worden. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en eventueel peper en chilipoeder. Serveer direct.

Lekker met: als voorgerechtje bij een lekkere Italiaanse pasta, met wat stokbrood of focaccia. Ook heel geschikt als gezonde lunch.

Voedingswaarde
per kommetje (1/4 van de hoeveelheid in dit recept)
Energie 73 kcal
Eiwit 4.15 gram
Koolhydraten 10.2 gram
Vet 0.9 gram, waarvan verzadigd 0.3 gram
Voedingsvezel 4.25 gram
Zout 1.5 gram