Gevulde groentepannenkoeken met curry

 Deze heerlijke, gezonde groentepannenkoeken zijn heel gemakkelijk te maken en super voedzaam. Kies zelf welk meel je wilt gebruiken en combineer naar smaak! Voor 3 a 4 personen.

Snel klaar: voorbereidingstijd +/- 15 min. Daarna kun je bakken en direct eten!

 

Wat heb je nodig?

– 2 rode paprika’s in reepjes
– 1 grote ui of 2 kleine uien, gesnipperd
– 1 doosje champignons
– 1 vers Spaans pepertje, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt

– 4 bio eieren
– 400 gram volkoerenbloem en/of boekweitmeel en/of volkoren speltmeel
– ongeveer 800ml magere melk of sojamelk ongezoet

– beetje geraspte kaas, naar smaak
– curry, naar smaak
– olie om in te bakken (arachide of zonnebloem)

– een wok/bakpan en een goede koekenpan, een mixer of garde en een mengkom

 

Hoe maak je het?

Groenten
Bak in de wok of bakpan de ui even op hoog vuur. Voeg de paprika en Spaanse peper toe en bak even op hoog vuur mee.

Beslag
Klop de eieren los in een grote kom en voeg al roerend de (soja)melk en het meel toe. Klop, met de garde of met de mixer, tot alle klontjes uit het beslag zijn en het beslag vloeibaar is. Voeg indien nodig extra (soja)melk toe.

Pannenkoeken
Roer de gebakken groenten door het beslag en meng goed. Verhit en klein beetje olie in de koekenpan en laat goed heet worden (laat de olie niet walmen!). Doe het beslag voor 1 pannenkoek in de pan, ik vind het heel handig om dit met een soeplepel te doen. Keer de pannenkoek om zodra het beslag gedroogd is en bak ook de andere kant lichtbruin. Als je gesmolten kaas op je pannenkoek wilt, draai de pannenkoek dan nog een keer om, zet het vuur lager, verspreid wat geraspte kaas over de pannenkoeken, doe een deksel op de pan en laat de kaas smelten. Serveer direct en bak zo verder.

Lekker met: een beetje curry en een fijn trappistenbiertje.

Voedingswaarde
per persoon (1/4 van de hoeveelheden in dit recept)
Energie 518 kcal
Eiwit 25.2 gram
Koolhydraten 66.4 gram
Vet 13.5 gram, waarvan verzadigd 3.6 gram
Voedingsvezel 15.1 gram
Zout 0.69 gram