Falafelwrap met hummus en avocadosalade

Een gezonde lunch of een kleine maaltijd, of een lekkere late night snack: deze falafelwrap is altijd goed. Lekker fris en heel gezond met avocadosalade. Voor 2 wraps, geschikt als lunch voor 2 personen.

Bereidingstijd +/- 30 min.Falafelwrap met hummus en avocadosalade 2

Wat heb je nodig?

– 6 falafelballetjes, uit een pakje of zelfgemaakt
– 2 zachte tortillawraps meergranen
– 2 el pittige hummus, zelfgemaakt (klik hier voor het recept) of uit een bakje

Avocadosalade:
– een halve avocado, in plakjes
– 1 kropje baby Romaine sla, gewassen en in reepjes
– een halve rode paprika, in reepjes
– 4 cherrytomaatjes, in kwarten
– paar plakjes komkommer
– 1 tl olijfolie
– eventueel: 40 gram vegetarische feta, verkruimeld

Tahinisaus:
– 2 tl tahin (sesampasta)
– 1 el citroensap
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– el (soja)yoghurt
– snufje versgemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

Avocadosalade
Meng de sla met de avocado, paprika, tomaatjes en komkommer. Voeg eventueel feta toe en besprenkel licht met olijfolie.

Tahinisaus
Meng de tahin met het citroensap, de knoflook en de (soja)yoghurt. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Falafelwraps
Maak de falafelballetjes klaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Leg de tortillawraps even in de pan of in de oven om warm te worden.

Afmaken
Verdeel de hummus over de tortillawraps. Leg op elke tortilla 3 falafelballetjes en schep er een ruime hoeveelheid salade op. Vouw de wrap dicht en eet direct op!Falafelwrap met hummus en avocadosalade 1

Voedingswaarde
per persoon (de helft van de hoeveelheden in dit recept)
Energie 496 kcal
Eiwit 13.5 gram
Koolhydraten 35.9 gram
Vet 31.1 gram, waarvan verzadigd 6.1 gram
Voedingsvezel 7.9 gram
Zout 1.85 gram