Gemakkelijke geitenkaassalade met avocado

Helemaal geen standaard geitenkaassalade, maar toch heel gemakkelijk te maken en heel erg lekker. Je kunt lekker variëren met verschillende soorten sla en nootjes, en je maakt er gemakkelijk een maaltijdsalade van door pasta of quinoa toe te voegen. Als bijgerecht is dit recept voor 4 personen.

Snel klaar: bereidingstijd 10-15 min. gemakkelijke geitenkaassalade met avocado

Wat heb je nodig?

– 100 gram rucola of rucola melange
– ongeveer 70 gram vegetarische zachte geitenkaas naturel
– 200 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
– 1 biologische Elstar appel, in plakken
– 1 avocado, in plakken
– 1 lente-ui, in ringetjes
– handje pecannootjes
– 5 radijsjes, in partjes
– dressing: 2 el olijfolie extra vergine; 1 el balsamico-azijn; sap van 1/2 limoen, snufje versgemalen zwarte peper

 

Hoe maak je het?

Salade
Doe de sla in een grote kom. Voeg de cherrytomaatjes en de lente-ui toe. Leg de plakjes appel en de plakjes avocado er bovenop.

Dressing
Meng de olijfolie met het limoensap en het balsamico-azijn. Voeg wat zwarte peper toe naar smaak.

Afmaken
Verdeel de dressing over de salade. Verkruimel de geitenkaas erboven en voeg de nootjes toe. Leg de radijsjes bovenop de salade.

Lekker met: broodje en/of een soepje.
Ook heel lekker als maaltijdsalade met bijv. fusilli of quinoa.