Berndien bereidt is online!

November 24, 2015 at 4:34 pm

Eten is hot!

Steeds meer mensen zijn bezig met gezonde voeding, en gezond eten moet natuurlijk ook heel lekker zijn. Dat gezond en lekker elkaar heel goed aanvullen, heb ik al van huis uit meegekregen. In mijn moeders keuken was en is alles gezond en evenwichtig, vegetarisch en bovenal heel erg lekker.

Toen ik zelf begon met koken, heb ik dit intuïtief verwerkt in mijn manier van eten maken. Ik dacht aanvankelijk niet zo na over gezonde voeding en of ik al mijn voedingsstoffen wel binnenkreeg. Maar hoe leuker ik koken begon te vinden, hoe meer ik ook aandacht voor gezonde voeding kreeg. Bovendien ben ik veel gezonder gaan leven door te sporten en trainen. Ook daardoor ben ik me meer gaan verdiepen in welke voeding gezond is, welke voeding je (als sporter) nodig hebt en hoe het lichaam functioneert.

Ik heb inmiddels heel wat ontdekt over voeding en ik experimenteer graag in de keuken. Vaak krijg ik als vegetariër de vraag hoe ik zorg voor evenwichtig en lekker eten. Eigenlijk gaat dit voor mij vanzelf, maar ik merk dat dit lang niet voor iedereen zo is. Daarom deel ik graag mijn recepten en keukenavonturen.

Niet alleen zijn mijn recepten vegetarisch, ze bevatten ook bijna geen van alle toegevoegde suikers. Ook met zout ben ik heel terughoudend: ik voeg zelf nooit zout toe. Niet alle recepten zijn veganistisch, maar de meeste kunnen wel gemakkelijk worden aangepast aan een vegan lifestyle.

De komende tijd zal ik meer recepten posten, dus stay tuned!

knuf

BerndienBerndien