Chocoladefudgebolletjes met kaneel en kokos

Deze rauwe chocoladefudgeballetjes zijn heel lekker zacht en zo ontzettend smaakvol. En dat helemaal zonder suiker: ze zijn zacht en zoet door de dadels. Varieer met nootjes, kokos, kaneel of iets anders. En bewaar ze in de vriezer om ze lekker stevig te houden. Het recept is voor ongeveer 20 bolletjes.

Bereidingstijd +/- 20 min. Chocolade-fudgebolletjes met kaneel en kokos

Wat heb je nodig?

  • 15 zachte, ongezoete dadels (bijv. Medjoul), ontpit en in stukken
  • 3 el rauwe cacao
  • klein handje nootjes, fijngehakt
  • wat geraspte kokos en wat kaneel om de bolletjes in te rollen

  • staafmixer of keukenmachine, vriezer

Hoe maak je het?

Laat de dadels kort weken in heet water (hooguit een paar minuten). Laat ze dan uitlekken en pureer ze met de rauwe cacao in de keukenmachine of met de staafmixer. Ga door met pureren tot je een egaal mengsel hebt.

Voeg de gehakte nootjes toe aan (een deel van) het mengsel. Rol met je handen kleine bolletjes van het mengsel. Als het mengsel te plakkerig is, kun je het eerst even in de vriezer zetten en er daarna bolletjes van rollen.

Rol de helft van de bolletjes door de kaneel en de andere helft door de kokosrasp. Leg ze in de vriezer en bewaar ze tot gebruik. Haal ze een kwartiertje van tevoren uit de vriezer.

Serveer als desserts en/of bij de koffie.